Tuotevertailu: LL Night Reaper vs. kilpailija

LuminaLights Night Reaper 9" vs. kilpaileva 60W led-lisävalo

Saamme toisinaan palautetta, jossa kehutaan, että "samaa" tuotetta löytyy jostain huomattavasti halvemmalla. Todellisuus on usein näissä tilanteissa kuitenkin jotain aivan muuta. Tässä eräs esimerkki, jossa meille tuotiin vertailtavaksi "vastaava" kilpaileva tuote.

Pakkauksien kuvissa ja muutenkin nopeasti katsottuna lisävalot näyttävät erehdyttävän samalta. Molempia markkinoidaan lisäkaukovalona, mutta todellisuudessa kilpailevasta lisävalosta puuttuu esimerkiksi E-hyväksyntämerkintä, josta seuraa ongelmia katsastuksessa ja viranomaistarkastuksissa.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisävaloja tarkemmin tutkittaessa löytyi myös paljon muita eroavaisuuksia. Esim. heijastimen pinnoituksessa on suuri ero. LuminaLights:n heijastin on pinnoitettu hyvin valoa heijastavaksi, kun taas kilpailijan heijastimen pinnan laatu on huomattavasti huonompi. Tämä näkyy valotehossa todella selkesti. Jotain valmistuslaadusta kertoo myös heijastimen taustapuoli, vaikka sillä ei olekaan käytännön merkitystä valaisutehon kannalta.


Kaikista merkittävimmät erot löytyvät kuitenkin heijastimen alta. Kilpailijan elektroniikassa ja ledeissä on säästetty huomattavasti verrattuna LuminaLightsiin. Kilpailijan lisävalossa ledien ohjaus- ja suojaelektroniikkaan on käytetty vain murto-osa LuminaLightsien komponenttimäärästä. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tässä vielä se ehkä tärkein, eli valokuvio ja valoteho. Kun LuminaLights Night Reaperin valokuvio on tasainen, leviää kilpailevan lisävalon valo epämääräisesti.

Järkihintaan voi saada hyvät lisävalot, mutta erehdyttävän samannäköisissä tuotteissa voi olla suuria eroja. Tässä siitä yksi esimerkki. 

Aidot LuminaLights Night Reaperit löydät täältä: Night Reaper 7" & Night Reaper 9"